tirsdag den 15. maj 2012

Tur

På ca 15 sekunder i anden periode i dagens kamp mod Letland havde Danmark al den tur i den som man ikke havde haft i alle de andre kampe tilsammen. Ja, man havde vel mere held end man med rette kan håbe på i en hel turnering. Først laver Morten Green en kæmpe fejl i egen zone der fører til et lettisk skud på mål. Returen fra dette skud ligger fri en meter foran det danske mål, men på nærmest mirakuløs vis lykkedes det letternes Gints Meija at skyde over et helt tomt dansk mål fra klos hold. Umiddelbart herefter scorer Morten Green Danmarks første føringsmål i turneringen, fint sat op af Nichlas Hardt.

Også på Danmarks andet mål var det en 'blandet' kæde der fik scoret. Morten Madsen blev spillet fri på forreste stolpe af Lars Eller. Også ved denne scoring havde Danmark det fornødne held, idet Ellers pasning til Madsen blev rettet af af en lettisk stav på en måde så Madsen enkelt kunne lægge pucken i et tomt mål.




Så selvom Bäckman ikke for alvor havde lavet om i de danske kæder er det værd at notere sig at begge danske mål blev scoret af en spiller fra henholdsvis anden og trediekæden, begge gange assisteret af en spiller fra den oprindelige 'superkæde' med Hardt, Nielsen og Eller. Denne 'superkæde' - hvad enten det var med Hardt eller Hansen som den ene wing - har på intet tidspunkt i denne turnering 'klikket' på det niveau Bäckman havde håbet. Ligeledes har det danske powerplay skudt med vådt krudt gennem hele turneringen. Heldigvis var arbejdsmoralen i dagens kamp på et så sindssygt højt niveau at det aldrig blev nødvendigt med flotte kombinationer i angrebszonen.

Samtidig er det klart positivt at spillerne fra denne 'superkæde' ikke længere spiller over 25 minutter per kamp. Man er nu nede på betydeligt mere menneskelige 20-22 minutter. Backernes istid er også blevet spredt bedre ud. Philip Larsen bør ikke spille 27+ minutter per kamp. Man kunne efter min mening sågar sprede istiden endnu mere ved at give mere istid til solidt spillende Mads Bødker og Kasper Jensen.

I dagens kamp spillede Frederik Andersen også endelig op til det niveau vi alle ved han kan. Han fik enormt god hjælp af sine backer i dag. De hjalp ham ved at holde rent frem for Andersen og sørge for at de lettiske forwards ikke kom til de farlige returpucke. For skal man tale om svagheder hos Andersen er det vel netop en tendens til at 'miste' pucken i nogle farlige returer foran mål. Han kan også være langsom til at forflytte sig til den fjerne stolpe - især hvis han allerede har lavet én redning. Disse mangler var også synlige mod Letland, men han fik så god hjælp af de danske backer at det aldrig rigtigt blev farligt. Altså bortset fra den ene situation i anden periode hvor Andersen fik rigtig god hjælp af hockeyguderne og Gints Meija. :)

Med Ruslands forventede sejr over Italien er Danmark nu sikker på at blive i A-gruppen og det skal blive spændende at se om det kan få holdet til at spille mere frigjort i den sidste gruppekamp mod Norge. Norge må være klare favoritter i dén kamp, men de er med Danmarks sejr over Letland sikker på en kvartfinaleplads og kan i teorien tillade sig at spare spillere mod Danmark. Det kan dog tænkes at nordmændene har taktiske overvejelser om hvem man helst vil møde i kvartfinalen. Vinder Norge over Danmark kan man møde Sverige i kvartfinalen hvis Tjekkiet højst får et point mod Tyskland senere på eftermiddagen. Taber Norge til Danmark vil man uanset dagens øvrige resultater stå overfor Rusland i en kvartfinale. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvordan nordmændene ræsonnerer på hvem de helst vil møde i kvartfinalen.

For Danmark vil der under alle omstændigheder være vigtige ranglistepoint at spille om da man med en sejr kan passere både Letland, Tyskland og Schweiz i denne turnerings samlede ranglisteplacering.

Nu lykkedes det endelig at få Andersen op på det rette niveau, men jeg håber alligevel at vi får Simon Nielsen at se i det danske mål mod Norge. Ikke mindst fordi det er anden kamp på to dage og der formentlig vil være noget træthed hos Andersen. Jeg synes dog også det ville være et godt signal at sende at pladsen som førstemålmand aldrig er givet, men at den altid er i spil. Jeg synes Simons fremragende præstation mod Rusland berettiger ham til at få endnu en chance ved dette VM.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar