torsdag den 10. maj 2012

En stædig svensker

Så ser det ud til at alvoren er ved at gå op for Per Bäckman. Til dagens kamp mod Rusland er der blevet vasket godt i kæderne. De nye kæder kommer angiveligt til at se således ud:



1. kæde: Lars Eller, Frans Nielsen, Jannik Hansen
2. kæde: Nichlas Hardt, Morten Green, Kirill Starkov
3. kæde: Morten Madsen, Julian Jakobsen, Jesper Jensen
4. kæde: Frederik Storm, Morten Poulsen, Bjarke Møller.
Backs:
Philip Larsen og Stefan Lassen
Mads Bødker og Daniel Nielsen
Jesper B. Jensen og Philip Hersby

Jeg synes det er et fornuftigt tiltag på backsiden med et forsøg på at parre en offensiv back med en defensiv back. Det kan forhåbentlig skabe en bedre balance på holdet. Omvendt tvivler jeg på at de nye angrebskæder vil få den ønskede effekt. Dog har jeg svært ved at finde en udpræget defensiv back i parret med Bødker og Nielsen.
Jeg tror ikke Bäckman har mod på at gamble så stort, men Oliver Lauridsen kunne være en joker at hive ind til de sidste kampe efter at Philadelphia blev slået ud af Stanley Cup-slutspillet. Lauridsen er et aldeles ubeskrevet blad på landsholdsniveau. Men han er utvivlsomt en decideret defensiv back og det er det der er brug for hvis vi skal spille med en offensiv og en defensiv back i hvert backpar. Jeg ved ikke om Bäckman overhovedet er interesseret i Lauridsen på nuværende tidspunkt og det vil sikkert virke desperat at hive ham ind i truppen nu, men med de hidtidige præstationer in mente synes jeg der er al mulig grund til at være desperat. Jeg er ikke en gang selv sikker på at Lauridsen har niveauet til et A-VM, men han har trods alt spillet en hel sæson i AHL, så mon ikke han som minimum er lige så god som vores 7. og 8. backer Hersby og Eskesen?
Bäckman viser endnu en gang sin stædighed ved ikke at lytte til de mange røster der vil flytte Lars Eller til hans 'naturlige' position som center. Jeg synes man burde prøve at flytte Eller ned som center i andenkæden. I de kommende afgørende kampe mod 'mindre' nationer som Norge, Letland og Tyskland vil det være en kæmpe fordel med flere offensive kæder, da modstanderne ofte kun har ét backpar af rigtig høj kvalitet. Norge er f.eks. ikke meget for at have Kaunismäki og Solberg på isen. Stiller vi kun med én rigtig offensiv kæde kan vi være sikre på at den vil stå overfor Tollefsen og Holøs i praktisk taget hvert eneste skift.
I bund og grund er det dog meget enkelt: Lars Eller kan spille både center og wing, men han har vist med al ønskelig tydelighed at han er bedst som center. Det har man fundet ud af i Montreal hvor man ikke længere sætter Eller på en wingplads. Det danske landshold har ikke råd til at bruge en af holdets bedste spillere på en plads hvor han ikke præsterer op til sit maksimale niveau. Forhåbentlig går denne simple logik også op for Bäckman inden det er for sent.

OK, den er lidt plat...
I dag gælder det Rusland og det er sidste chance for at eksperimentere inden de altafgørende kampe mod Tyskland, Letland og Norge. Jeg har allerede peget på at Rusland meget vel kan undervurdere os i dag, men selv ikke det vil formentlig være nok til at vi kan komme i nærheden af at hente point.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar