torsdag den 31. maj 2012

Ligger Stanley Cup-slutspillet i Rand McNally?

I Simpsons-episoden Bart vs. Australia, ser Bart kortfirmaet Rand McNallys logo på en globus og tror fejlagtigt at der er tale om et land ved navn Rand McNally; Lisa driller ham og siger: "Faktisk, i Rand McNally, går folk med hatte på fødderne og hamburgere spiser mennesker."


Der er så mange ting ved dette års slutspil der synes at stride imod al sund fornuft:

Først og fremmest så er vi vidne til en finale mellem det sjetteseedede hold fra Eastern Conference mod det ottendeseedede hold fra Western Conference. Noget Vancouver fik at føle da de som det bedste hold i grundspillet blev sat til vægs af LA i første runde. Godt nok havde Kings' GM Lombardi forstærket holdet ved deadline, men det var alligevel påfaldende at det hold der burde være undertippet, vandt serien så forholdsvis enkelt.

Begge finalehold har fjerdekæder der formår at sætte dagsordenen og endda afgøre kampene. For New Jersey har deres fjerdekæde med Stephen Gionta, Steve Bernier og Ryan Carter tilsammen lavet 19 point og er kombineret +16 i slutspillet. Det er fire point mere end de havde tilsammen i grundspillet! Stephten Gionta regnede de fleste vel med at han aldrig ville tilspille sig en fast plads i NHL efter mange sæsoner i AHL. Bernier kender vi kun alt for godt i Vancouver som en potentiel power forward der desværre aldrig levede op til de forventninger der naturligt knytter sig til et tidligere første runde draftvalg. Han ser nu endelig ud til at have fundet sin niche i NHL i en begrænset rolle. Carter blev hentet ind på waivers fra Florida.

Noget tilsvarende gælder for LA med Dwight King, Jordan Nolan og Trevor Lewis. De har lavet færre point end deres modpart hos Devils, men de har ofte sat tonen i slutspillet. Det lykkedes dem f.eks. flere gange at dominere hele skift mod Vancouvers førstekæde og Darryl Sutter havde ingen bekymringer ved at sætte fjerdekæden på isen når som helst og imod hvem som helst i serien mod Canucks. Det må altså være en fantastisk følelse for en træner at han kan have så meget tillid til sin fjerdekæde.

Af andre spillere der har vendt tingene på hovedet kan nævnes Devils' back Bryce Salvador der er kendt som en defensiv back. Han havde således 9 point i hele grundspillet, alle assister. I slutspillet har han 3 mål og 8 assister for en total på 11 point!

En anden overraskelse må siges at være Marek Zidlicky der ikke kunne holde en plads i top 6 hos bundholdet i Minnesota, men efter at være blevet tradet til New Jersey har vist sig som en yderst værdifuld tilføjelse på New Jerseys blue line.

Hos Los Angeles kan man også overraskes over en anden tidligere Canuck, den defensive back Willie Mitchell. Han har i denne sæson. i en alder af 35 år pludselig vist sig at være særdeles anvendelig i powerplay.


Så hvis jeg skal tippe udfaldet af finalen, synes jeg at al logik peger på at Los Angeles med deres bredere offensiv, stærkere backer og slutspillets vel nok bedste målmand og en statistik på 12 sejre og kun 2 nederlag må være klare favoritter. Så mit logiske valg er at pege på New Jersey som Stanley Cup vindere 2012!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar