onsdag den 6. juni 2012

Krutov i koma

Den tidligere sovjetiske storspiller Vladimir Krutov er blevet lagt i kunstigt koma på et hospital i Moskva, formentlig som følge af indre blødninger. Hans tilstand betegnes som kritisk.

Krutov var en fast bestanddel på det sovjetiske landshold op igenem 80'erne inden han i 1989 som en af de første russere skiftede til NHL og Vancouver Canucks. Opholdet hos Canucks var dog ingen udpræget succes. Krutov, der i forvejen var en kort, tætbygget spiller, blev i Canada beskyldt for at være decideret overvægtig, ligesom han også led af hjemve. Derfor blev det kun til en sæson hos Canucks inden turen gik tilbage til Europa hvor han først spillede nogle sæsoner i Schweiz - bl.a. sammen med Anatolij Chistyakov - inden han afsluttede med fire sæsoner i svensk Division 1 og Division 2.

Krutovs senere karrierevalg kan tolkes som et udtryk for at han var træt af livet på det absolutte eliteniveau, efter mange år under Viktor Tikhonovs nærmest diktatoriske ledelsesstil. Der skal dog ikke herske tvivl om at Krutov var en fantastisk spiller. Samen med Igor Larionov og Sergej Makarov udgjorde han op igennem 80'erne den såkaldte 'KLM-kæde', Sovjetunionens ubestridte førstekæde.



Med et ydmygt håb om at Google Translate kan klare opgaven:

скорейшего выздоровления, Владимир!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar