torsdag den 12. april 2012

Canucks dukket i kamp 1

 Canucks 2 Los Angeles 3 (LA fører serien 1-0)

Det var skuffende at se Vancouvers indsats i nattens første kamp i Stanley Cup-slutspillet. Man spillede uskarpt og uden identitet.

Med tradet af Hodgson til Buffalo for Zack Kassian indikerede GM Mike Gillis at man ønskede en mere fysisk spillestil. Angiveligt for at matche bedre i en evt rematch mod Boston. I mine øjne kan det have ført til at man har sat sig mellem to stole. Læg dertil at man vel højst har 20-25 procent chance for at stå over for Boston, hvis man skulle kæmpe sig hele vejen til Stanley Cup-finalen.

Tradet bygger også på en forudsætning om at dommerne lægger samme linie som de gjorde i sidste sæsons slutspil. Det er der en del der tyder på at man ikke vil. Det minder lidt om da Anaheim vandt trofæet med en uhørt hård spillestil. Året efter fik man slet ikke lige så lang snor af dommerne og dermed var deres hårde spillestil ikke længere effektiv.

Jeg synes at man allerede efter nattens tre kampe kan spore en hårdere linie fra dommernes side. Det skal blive spændende at følge om denne linie vil blive fulgt hele vejen til trofæet bliver uddelt i juni.

Oveni hatten var Sulzer en vigtig back for Buffalo i de sidste kampe i grundspillet mens Gragnani ikke har gjort det bedre end at han var en healthy scratch i nattens kamp.

Luongo stod en rigtig god kamp. Han blev overladt til sig selv alt for ofte. Han laver en fejl på LA's mål i 3 mod 5 hvor han snyder lidt væk fra den forreste stolpe i forventning om en pasning på tværs af målet. Men det er svært at laste ham alt for meget for at lukke et mål ind i spil 3 mod 5. Et større problem i mine øjne var at Vancouvers backer alt for ofte lod overspille på den udvendige side, en svaghed der har været meget udtalt i denne sæson. Når så en vigtig back som Edler laver mange personlige fejl, bliver det for alvor svært.
Der skal helt klart spilles med større fokus fremover hvis Vancouver skal gå videre fra denne serie. En exit i første runde vil helt klart være uacceptabelt.

Med danske briller var det en udmærket præstation af Jannik Hansen der sluttede kampen minus 1. Et mål han dog ikke var direkte impliceret i. Han var desuden decideret uheldig med en afslutning der prellede af på overliggeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar