fredag den 13. april 2012

Webers Wrestlemania move

Nashvilles Shea Weber slipper med en bøde på $2500 efter at have skubbet Detroits Henrik Zetterberg ind i banden i de to holds første møde i årets slutspil.


Jeg synes det er utroligt billigt sluppet for Weber, da det han har gang i intet har med ishockey at gøre i mine øjne. Det ligner endnu et eksempel på at stjernespillere slipper billigt fra den slags forseelser, også selv om 'ofret' er en lige så stor stjerne. Desuden bliver der efter min mening lagt alt for stor vægt på om aktionen førte til en skade. At det sker efter slutsignalet kan kun være en skærpende omstændighed.

Weber har endda fået en bøde af tilsvarende størrelse tidligere på sæsonen for en tackling på Jannik Hansen. Dette har Shanahan valgt at se bort fra i sin bedømmelse, da han mener at der er tale om to forskellige slags situationer. Lektien er altså at hvis man sørger for god variation i sine svinestreger får man længere snor...

Helt overordnet mener jeg at man er nødt til at identificere hvilke ting man vil have fjernet fra spillet og så konsekvent straffe det hårdt, også selvom den spiller det gik ud over mere eller mindre tilfældigt slap uden mén. F.eks. ser man tit at skadens fulde omfang - i særdeleshed hjernerystelser - først kendes flere dage senere. På det tidspunkt er karantænen formentlig altid udmålt.

Det åbner desuden for at man råber op om spillere der nærmest er døden nær, blot for at påvirke Shanahan til at straffe den skyldige hårdere. Jeg synes helt klart man så et eksempel herpå da Aaron Rome tacklede Nathan Horton i Stanley Cup-finalen sidste sæson og fik 4 spilledages karantæne - lig med resten af serien. Boston var utroligt hurtige med at fortælle om den alvorlige hjernerystelse Horton fik og resultatet blev at Rome fik den længste karantæne der nogensinde er uddelt i en Stanley Cup-finale. For en tackling der som jeg ser det slet ikke var nær så hård som f.eks. den svinestreg Duncan Keith lavede på Daniel Sedin.

Shanahan har lavet mange gode tiltag siden han overtog rollen som karantænemester i NHL, men han trænger til at være langt mere konsekvent i sine domme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar