tirsdag den 12. juni 2012

Kings tar trofæet

Los Angeles Kings vinder fuldt fortjent Stanley Cuppen 2012 efter at have besejret New Jersey Devils med 4-2 i kampe. Sidste kamp blev vundet med overbevisende 6-1 efter at New Jerseys Steve Bernier i første periode pådrog sin en fem-minutters udvisning + game misconduct for en boarding på Rob Scuderi. I det efterfølgende fem minutter lange powerplay scorede LA hele 3 gange, og derefter var der egentlig aldrig tvivl om udfaldet.

Som Canucks-fan er det en ringe trøst at det nu er 3. sæson i træk at Vancouvers overmænd i slutspillet ender med at vinde Stanley Cuppen. Oveni gør det lidt ekstra ondt at se hvor god en spiller Anze Kopitar er blevet. Dels fordi Vancouver havde muligheden for at drafte sloveneren tilbage i 2005, dels fordi han for altid vil få en Canuck-fan til at tænke tilbage på dén spiller Canucks valgte i stedet, Luc Bourdon. Bourdon havde allerede vist sit potentiale da han ganske tragisk døde som blot 21-årig i en motorcykel-ulykke.

Conn Smythe trofæet gik ikke helt uventet til LA's målmand Jonathan Quick. Quick's slutspilsstatistik lyder på 16 sejre og 4 nederlag, et Goals Against Average på 1,43 og en redningsprocent på 0,946.