mandag den 22. oktober 2012

NHL rykker tættere på

I dag offentliggjorde Aalborg at Colin Greening bliver en Pirat under en tre kampe lang tryout. Bestemt en spændende spiller at følge på dansk is. Men når Frederik Åkesson bombastisk melder ud at Greening er den bedste nordamerikanske spiller nogensinde på dansk is og at tidligere NHL-spillere i DK i øvrigt var afdankede, risikerer han at presse forventningerne op på et niveau hvor de ikke hører hjemme. Greening kommer trods alt til klubben uden kamptræning og kan - ifølge Åkessons eget udsagn - være røget videre til en anden europæisk klub inden han når at vise hvad han kan.

Et andet sted hvor der nu åbnes for NHL-spillere er i Malmö. Lørdagens afklapsning hjemme mod Leksand med 0-6 og en placering i den tunge ende af tabellen, gør at man nu åbner for tilgang af lockoutede NHL-spillere. Bestyrelsesformanden Tommy Qvarfort udtaler til Skånska Dagbladet at man taler med 2-3 spillere med tilknytning til regionen. Mr Madhawk spekulerer i navne som Gustav Nyquist, Magnus Pääjärvi og Christopher Nihlstorp som dog alle spiller i AHL og derfor næppe er aktuelle. Derfor er det næsten kun de tidligere Rødovre-drenge der er aktuelle. Jannik Hansen virker derfor som den mest oplagte mulighed hvis han ikke kan finde en løsning med Rødovre. Lars Eller virker også oplagt efter en forhåbentlig vel overstået familieforøgelse. Jeg kender ikke til detaljerne i Mikkel Bødkers kontrakt med finske Lukko Rauma, men hvis det er en korttidskontrakt kan han også være aktuel. Bødker har ganske vist stor succes i den finske liga sammen med Frans Nielsen og Philip Larsen, men kan jo tænkes at være fristet af at spille på hold med brormand Mads Bødker.

Uanset om de danske NHL-spillere kommer til Malmö kan jeg dog godt love lidt NHL stjernedrys over Malmö Arena på torsdag d. 25. oktober kl. 19.00 når Mora med Stanley Cup-vinderen og slutspilstopscoreren Anze Kopitar kommer på besøg. Der er altså med andre ord mulighed for at se én af verdens absolut bedste ishockeyspillere mindre end 30 minutter fra København!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar