onsdag den 24. oktober 2012

Bau wow wow

I tirsdagens 4-2 sejr over EfB Ishockey var der i mine øjne én spiller der skilte sig ud: Mathias Bau. Allerede sidste sæson viste han prøver på sin for sin alder usædvanligt store fysik. Utroligt at han i så ung en alder er en spiller som modstanderne virkeligt slår sig på. I denne sæson viser han desuden flere og flere prøver på sin gode teknik, både i form af solo-præstationer som målet til 1-0 i aftenens kamp, og gennem godt overblik og solide pasninger. Samtidig har han ikke glemt at bruge sin fysik til at sætte solide regelrette tacklinger. Fortsætter han sin udvikling, kan han være tabt for Rødovre allerede efter denne sæson, på trods af at han har en to-årig kontrakt med RMB.



Som type er han ved at udvikle sig til en dansk version af Eric Lindros, en Lindros Light. Det må være noget der tiltaler evt. nordamerikanske scouts. Dog skal man huske på at den danske liga sjældent bliver scoutet, så hvis Bau skal draftes er det bydende nødvendigt at han viser sig fra sin bedste side ved U20 VM Div 1 Gruppe A i Frankrig i december. Der vil være NHL scouts til stede ved den turnering og de kan allerede ha' Bau's navn i sine notater. Han var trods alt en af Danmarks bedste spillere ved seneste U20 VM (A-VM) i Canada. Han var nr. 3 på den interne danske topscorerliste efter Nicklas Jensen og Patrick Bjorkstrand - endda med en betydeligt bedre +/- statistik.

En anden ung spiller som modsat Bau har skuffet mig de gange jeg har set ham er Leksands Filip Forsberg. Draftet i sommers af Washington Capitals som nr. 11 overall er det kun naturligt at der knytter sig høje forventninger til ham. Derfor ville jeg selvfølgelig gerne holde ekstra øje med ham under lørdagens kamp i Malmö Arena. En kamp som Leksand dominerede stort og vandt 6-0. Alligevel måtte jeg et stykke ind i tredie periode før jeg med sikkerhed kunne sige at Forsberg overhovedet var med i kampen. Kun én eneste gang viste han prøver på sin veludviklede teknik. Han viste i princippet intet initiativ i kampen og søgte ofte væk fra situationerne. Uden tvivl i håb om så at stå fri når og hvis pucken nåede ham. Det gjorde den bare aldrig og han kom derfor selvforskyldt til at melde sig ud af kampen i lange stræk. Hans gode teknik kommer til sin ret i powerplay, men i åbent spil 5 mod 5 var han nærmest usynlig. Det er da også bemærkelsesværdigt at Forsberg har produceret 12 point i 14 kampe, men kun har været på isen ved 5 mål for i spil 5 mod 5. Han har tilmed været på isen ved 6 mål imod i spil 5 mod 5 og er således -1 i +/- statistikken. Dermed er han tredieværst på Dalarnas tophold.

Skulle det mislykkes for Forsberg at nå til tops i hockey-verdenen er det måske en trøst at han har andre evner...


En anden ung Leksand-spiller der har markeret sig er Jacob de la Rose. Han besidder så vidt jeg kan bedømme ikke nær samme tekniske arsenal som Forsberg, men han viser et helt andet drive og energi i sit skøjteløb. Han fremtvinger muligheder på en helt anden måde end Forsberg. Helt sikkert et navn at holde øje med til næste års draft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar