søndag den 2. september 2012

Mens vi venter på...

Specielt i Herning og i Rødovre sidder der sikkert et par klubdirektører og venter med spænding på om der bliver lockout i NHL. De danske NHL-spillere vil sikkert gerne et smut til Europa og spille under en evt lockout. Måske endda hjælpe landsholdet under OL-kvalifikationen. Gør de det, har de vel følgende muligheder afhængig af hvordan de prioriterer.
  1. De kan gå efter pengene i KHL. Denne mulighed virker dog umddelbart ikke så lokkende på de danske spillere. De vil sikkert også have mange spillere højere på ønskelisten end de danske spillere.
  2. Den tyske DEL-liga vil kunne byde på en god løn kombineret med mere ordnede forhold end man måske frygter at støde på i Rusland. Umiddelbart kunne dette ligne en lokkende mulighed for de jyske spillere.
  3. Allsvenskan har i modsætning til Elitserien åbnet op for at tage lockoutede NHL-spillere ind på korttidskontrakter. Derfor kunne en klub som Malmö være en oplagt mulighed, noget som Mikkel Bødker allerede har nævnt som en mulighed.
  4. Et ophold i spillernes respektive barndomsklubber kunne også være en oplagt mulighed. Her er det selvsagt ikke de store lønninger der trækker, men alene forsikringsspørgsmålet kan være en alvorlig hindring. Beløb på mellem 75.000 og 200.000 om måneden er blevet nævnt - alene i forsikringssum.

Skulle spilleren prioritere at spille i Danmark er det næppe aktuelt at spille andre steder end i barndomsklubben, da man jo så allerede har prioriteret andre faktorer end lønnen højest. Jeg har f.eks. svært ved at se en Peter Regin i Odense eller en Jannik Hansen i Copenhagen Hockey.

Og alt imens man sidder ude i klubberne og venter, noterer jeg mig at der allerede er en ledig kvalitetsspiller på markedet: Eric Przepiorka, den tidligere Rungsted-spiller står lige nu uden klub efter at han for nylig blev fyret i Division 1-klubben Olofström efter en fysisk konfrontation med sin egen træner på bænken midt under en træningskamp! Han har måske ikke ligefrem NHL-niveau, men jeg er ikke i tvivl om at han ville kunne gå direkte ind på ethvert Superisliga-hold og blive en profil. Der blev længe spekuleret i at Prez - som jeg for nemheds skyld vælger at kalde ham fra nu af - fremprovokerede fyringen for at kunne skrive kontrakt med sin tidligere klub Asplöven. Asplöven fik som nævnt i et tidligere indlæg tildelt den ledige plads i Allsvenskan og dermed ville Prez med sin 'snedige plan' kunne rykke en række op. Nu kan disse spekulationer dog endelig lukkes ned, idet Asplöven udtaler at Prez aldrig har været aktuel.

Mrmadhawk.se spekulerer i at en klub i Danmark kunne være aktuel. Og her er det så at man kommer til at tænke på ordsproget om hellere én fugl i hånden end 10 på taget. Mens klubberne venter på at NHL-spillerne skal komme dumpende ned fra himlen, har man her mulighed for at hente en spiller der nærmest med garanti vil blive en top-spiller i ligaen.

Jeg har naturligvis stor forståelse for den økonomiske ansvarlighed der bliver vist rundt omkring i klubberne, men skulle der sidde en 'kafferister' derude med lidt penge på lommen ville Prez nok være et mere realistisk bud på en forstærkning end evt. lockoutede NHL-spillere. Desuden er der jo en stor risiko for at NHL-spillerne forsvinder over atlanten igen inden vi overhovedet er i nærheden af et slutspil.

Skulle det så lykkes at få Prez til Superisligaen er det vel på sin plads at udtrykke sin sympati med diverse halspeakere, samt den materialemand der skal stave hans navn bag på trøjen. Og at Prez nøjes med at bruge sin fysik på isen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar